Calypso je otvoren 15.11.1983. godine u Splitu i u to vrijeme bio je tek treća pizzeria u gradu. Calypso je uvijek bio obiteljski obrt u kojem je radila i radi gotovo cijela uža obitelj.
Trenutno posao vodi druga generacija obitelji Jukić.
Iako su se kroz godine mijenjali razni kuhari, pizza majstori i konobari mi s ponosom ističemo da naš konobar Nikola radi kod nas od prvog dana i da je upravo on naš zaštitni znak. Kroz naš objekt su prošli mnogi mladi kuhari koji danas imaju zavidne karijere po cijelom svijetu.
Nudimo razne vrste pizza po našoj recepturi, široku ponudu tjestenina i ručno rađenih njoka.
Naši rižoti na daleko su poznati kao i tradicionalno spremljena jela u svakodnevnoj ponudi.
Mesna i riblja jela s roštilja pripremamo od najkvalitetnijih sastojaka hrvatskog porijekla kao i vrhunske odležane steakove.
Naš cilj je da se kod nas svaki gost osjeća kao kod svoje kuće, uživa u hrani i piću u domaćoj atmosferi.